ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

0
1213

Θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς ενός εξαιρετικού Πολιτιστικού και Ελληνιστικού γεγονότος του οποίου έχουμε την τιμή ως ΕΝ.Π.ΑΝ. να συμμετέχουμε και να το εκπροσωπούμε, έχοντας ταυτόχρονα αναλάβει και την εν γένει προβολή του.

Αφορά στην:
«1η Ανά τον Κόσμο Τελετή Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών», 

Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, προήγαν ταυτόχρονα και ισομερώς την ανάπτυξη του Σώματος αλλά και του Πνεύματος.

Έκφανση αυτών των δυο στόχων και δραστηριοτήτων τους ήταν, για το μεν Σώμα η  διεξαγωγή Αγώνων και δη αυτών που ετελούντο ανά τετραετία και όριζαν και την ανακωχή όποιων εχθροπραξιών και που σήμερα έχουν εξελιχτεί στους «Ολυμπιακούς Αγώνες» που όλοι γνωρίζουμε. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο brand name είναι αυτό των «Ολυμπιακών Αγώνων».

Για δε το Πνεύμα, είχαν τα Διαλεκτικά Συμπόσια τα οποία άρχιζαν πάντα με επίκληση σε κάποια Μούσα και κυρίως στην Μνημοσύνη, την Μητέρα των Μουσών. (Άνδρα μοι ένεπε μούσα, πολύτροπον, ως μάλα πόλλα)

Στις περασμένες δεκαετίες δόθηκε πολύ ώθηση στη μια από τις δυο αυτές δραστηριότητες, αυτή που αφορούσε στο Σώμα. Δε υπάρχει όμως καμία δράση ή δραστηριότητα για την αναβίωση του δεύτερου σκέλους που αφορούσε στα Διαλεκτικά Συμπόσια και στην ανάπτυξη του Πνεύματος.

Έτσι το 2014 και με αφορμή το συνέδριο του «Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ» που για 6η συνεχή χρονιά διεξαγόταν στην Ελλάδα, ένας εκ των δυο Αντιπροέδρων του «Φόρουμ» και εξαιρετικός Ακαδημαϊκός, πήρε την πρωτοβουλία και πλαστούργησε, οργάνωσε και  υλοποίησε εξ΄ ολοκλήρου, την «1η Ανά τον Κόσμο Τελετή Αφής της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών»,  ανάβοντας το πυρσό του Πνεύματος, της Σοφίας και των Τεχνών, τον πυρσό του ανέσπερου Πνευματικού Φωτός, για όλους τους λαούς, για όλους τους ανθρώπους.

Αυτό το γεγονός έλαβε χώρα  με συνοδό, Τελετουργική Επίκληση στην μητέρα των μουσών Μνημοσύνη, στον χώρο  της Ακαδημίας Πλάτωνος κατά το πρώτο μέρος της και κατά το δεύτερο στην Ακαδημία Αθηνών.

Πιστεύουμε ακράδαντα και αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό είναι, αυτή την εποχή που η Χώρα μας, βάλλεται πανταχόθεν ενορχηστρωμένα, να ακούγεται συνεχώς και σε όλες τις χώρες του Κόσμου,  ότι εδώ σ΄ αυτή την  χώρα που κάποτε γέννησε και  προσέφερε τον Πολιτισμό, τις Τέχνες, τις Επιστήμες, την Φιλοσοφία, την Δημοκρατία, εδώ σ΄ αυτό  ίδιο τόπο,  σήμερα, στην Αθήνα του 2015 και μάλιστα στην Ακαδημία του μεγάλου διδασκάλου Πλάτωνος, ανάβουμε την Φλόγα του Πνεύματος και των Τεχνών, για όλους τους ανθρώπους επί την Γαίας, επικαλούμεθα τελετουργικά την μητέρα των Μουσών, τη μέγιστη Μνημοσύνη, επιζητούμε, ευχόμενα και αιτούμεθα την Αδελφοσύνη των λαών, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη, την Αγάπη, τη Δικαιοσύνη, τις «ίσες ευκαιρίες» και μια «ζωή Φωτός» για όλους του ανθρώπους.

Άμεσος Στόχος και επιδίωξη:

Αυτό που χρειαζόμαστε πιεστικά και άμεσα είναι η Ηθική και Πνευματική στήριξη όχι μόνο της Πολιτείας αλλά και όσων έχουν τον ίδιο σκοπό και στόχο με εμάς, δηλαδή να διατηρήσουμε και να γιγαντώσουμε τον Ελληνισμό μας και στο Πνευματικό και Φιλοσοφικό πεδίο.

Η Τελετή της «Αφής» έχει μαγνητοσκοπηθεί και χρειάζεται πλέον την οικονομική μας στήριξη, ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και το μοντάζ της ταινίας, να μπουν οι Αγγλικοί υπότιτλοι (που έχουν ήδη μεταφραστεί στα Αγγλικά) και ακόλουθα, η ταινία να αναπαραχθεί σε μερικές χιλιάδες αντίτυπα, ώστε να αποσταλεί σε μια πολυτελή συσκευασία μαζί με το ανάλογο έντυπο υλικό, σε Όλα τα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που διατηρούν Έδρα Ελληνιστικών Σπουδών, καθώς και σε όλες τις Πρεσβείες μας και Προξενεία. Η διανομή αυτή θα συνεχίσει και σε άλλους φορείς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει.

Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο διάστημα η «Αφή της Φλόγας του Πνεύματος και των Τεχνών» θα σηματοδοτεί την έναρξη κάθε Πνευματικού γεγονότος στην Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να μοιραστούμε μαζί σας ένα πεντάλεπτο βίντεο (trailer) των βασικών σημείων της μαγνητοσκόπησης της «Αφής» από την Ακαδημία Πλάτωνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here