ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΤΕΧΝΩΝ

0
991

Σκοπός της Ένωσης είναι η συγκέντρωση και συσπείρωση όσο περισσοτέρων Οικοτεχνών κάτω από την Νομική ομπρέλα της Ένωσης, δίνοντας τους λύσεις σε θέματα που παραμένουν για δεκαετίες άλυτα από την πολιτεία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στον μικρό παραγωγό ή στον οικοτέχνη να εισέλθει στην ευρύτερη αγορά, η Ένωση παρεμβαίνει καθοριστικά για την επίτευξη διαμεσολάβησης και δικτύωσης μεταξύ των παραγωγών με κοινά προϊόντα με σκοπό την ομαδοποίηση τους και την οργάνωση ομάδων που θα διαχειρίζονται μεγαλύτερα αποθέματα του προϊόντος με αποτέλεσμα να μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερη τιμή και προϊόν για τον τελικό καταναλωτή.

Δημιουργούνται κόμβοι διάθεσης των προϊόντων όπου θα μπορεί ο κάθε μικροπαραγωγός να έχει πρόσβαση, ανεξάρτητα της παραγωγής του.

Σχεδιασμός και διοργάνωση ετήσιας “Έκθεσης Ελληνικών οικοτεχνιών & μικροπαραγωγών ”  που θα μπορούν να εκθέσουν τα μέλη της ένωσης καθώς και πολλοί σύλλογοι, (όπως σύλλογοι γυναικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας) χωρίς να απαιτούνται από τα μέλη, τα τεράστια ποσά που ισχύουν σήμερα, για την συμμετοχή τους σε αντίστοιχες εκθέσεις.

Συμμετοχή της ένωσης σε διεθνείς εκθέσεις με επιλεγμένα προϊόντα των μελών της για την διαφήμιση της αγνής και γνήσιας ποιότητας των Ελληνικών προϊόντων καθώς και την γνωστοποίηση πολλών προϊόντων που είναι σχεδόν άγνωστα στον υπόλοιπο κόσμο.

Στους άμεσους στόχους βρίσκεται ο σχεδιασμός και η οργάνωση «Έκθεσης Οικοτεχνών» στην Κρήτη και στην Αθήνα. Αναζητείται τρόπος ελάφρυνσης των λειτουργικών εξόδων μιας τέτοιας έκθεσης για τους συμμετέχοντες, με οικονομική συμμετοχή της Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here