ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

0
985

Σκοπός της Ένωσης είναι να αναδείξει την ανάγκη διασύνδεσης του Τουρισμού με τον Πολιτισμό, το περιβάλλον,  την τοπική παραγωγικότητα και την καινοτομία. Ταυτόχρονα όμως να εκφραστεί και ο σεβασμός στο φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον της κάθε περιοχής.

Ανάδειξη των διαφορετικών μορφών Τουρισμού που παρέχουμε ως χώρα και ειδικότερα τον: Οικοτουρισμό – Αγροτουρισμό, Γαστρονομικό Τουρισμό, Πολιτισμικό και Πολιτιστικό Τουρισμό, Θρησκευτικό Τουρισμό, Ιαματικό Τουρισμό, Συνεδριακό Τουρισμό, Ορεινό-Χειμερινό Τουρισμό, Θαλάσσιο και Ιστιοπλοϊκό Τουρισμό, Αλιευτικό Τουρισμό, Τουριστική Φωτογραφία, Ορειβατικό Τουρισμό – Πεζοπορία, Και άλλες μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού

Δημιουργία χώρων προβολής και διάθεσης των τουριστικών υπηρεσιών, όχι με την συνήθη διαδικασία, αλλά με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού, φυσικού, κοινωνικού και ιστορικού περιβάλλοντος της κάθε περιοχής.

Διοργάνωση ή και συμμετοχή σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Διεξαγωγή ενημερωτικών ή και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Έκδοση εντύπων, περιοδικών και μη. Διεξαγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Δημιουργία Εντευκτηρίων.

Δημιουργία «Σήματος Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»  το οποίο θα απονέμεται σε χώρους που βρίσκονται εντός της χώρας και κατέχουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, τον πολιτισμό και την οικοδόμηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ώστε να προωθηθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος τόσο ανάμεσα στους εγχώριους όσο και στους επισκέπτες τουρίστες.

Ένας από τους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία Χώρου Κατασκηνώσεων σε έκταση που διατίθεται από τον ιδιοκτήτη προς χρήση της Ένωσης, και ο οποίος χώρος θα αναπτύξει μια πολυποίκιλη δράση, συνδυάζοντας τουρισμό και ανάταση ψυχής ενώ ταυτόχρονα θα επιτελείται και συλλογή τοπικού παραδοσιακού αγροτικού προϊόντος (ελιά) το οποίο και θα προωθείται προς διάθεση μέσω της «Ένωσης Ελλήνων Οικοτεχνών».

Για την επόμενη σεζόν, προγραμματίζεται η συγκέντρωση μικρών και μεσαίων τουριστικών μονάδων που θα λειτουργήσουν υπό το Νομικό καθεστώς της Ένωσης και οι κρατήσεις θα γίνονται ‘ιντερνετικά’ μέσα από την βάση δεδομένων των ΕΝΕΛΠΑ και θα στηρίζεται στην χρήση ενός εξειδικευμένου προγράμματος κρατήσεων (booking) που ολοκληρώνουν οι ΕΝΕΛΠΑ και που είναι στο τελικό στάδιο εφαρμογής του.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία το «πιλοτικό» πρόγραμμα ανάπτυξης μιας σειράς από «Εντευκτήρια» της Ένωσης σε όσο περισσότερα τουριστικά σημεία της Χώρας που έχουν να προσφέρουν αξιόλογη έως και εξαιρετική θέα για τον επισκέπτη αλλά και τον μόνιμο κάτοικο της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here