ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ – ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ

0
1080

Από Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 έως Κυριακή των Βαϊων
«Μαρία Στιούαρτ» του Φρήντριχ Σίλλερ στο Διάχρον Θέατρο
Γυναικεία ψυχή και Εξουσία

Το σημαντικό κλασικό κείμενο του Φρήντριχ Σίλλερ «Μαρία Στιούαρτ» -έργο που γράφτηκε το 1800, πέντε χρόνια πριν από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού δραματικού συγγραφέα και ποιητή- θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και στην συνέχεια κάθε Σάββατο στις 9:00 μμ. και Κυριακή στις 7:30μ.μ. μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων στο «Διάχρονο Θέατρο».
Η «Μαρία Στιούαρτ» είναι η ιστορία της σύγκρουσης της Ελισάβετ της Αγγλίας με τη Μαρία της Σκωτίας. Δύο γυναίκες, η μία με εξουσία, η άλλη αιχμάλωτη και με την ανάμνηση της εξουσίας, σε μια σφοδρή αντιπαράθεση. Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ και που γέννησε η πένα του Σίλλερ. Πρόκειται για την πιο γνωστή πολιτική τραγωδία του συγγραφέα.

Σύμφωνα με τον Τάσο Λιγνάδη «…Η Μαρία Στιούαρτ είναι ένα έργο για δύο πρόσωπα που φιλοδοξούν να συνοψίσουν τις αντινομίες της γυναικείας ψυχής μέσα από ένα ιστορικό επεισόδιο […] Ο Σίλλερ δραματοποιεί μια αδυσώπητη ερωτική αντιζηλία δύο βασιλισσών, βυθομετρώντας τη γυναικεία ψυχή και διεκδικώντας με το ήθος και τη διάνοια του εν λόγω έργου την επικράτεια της τραγωδίας».

Το έργο παρουσιάζεται από 12μελή θίασο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, με τη Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της Μαρίας Στιούαρτ και την Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Ελισάβετ. Η μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα σκηνικά – κοστούμια του Χάρη Σεπεντζή, οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή.

Ταυτότητα της παράστασης
«Μαρία Στιούαρτ»
Του Φρήντριχ Σίλλερ
Μετάφραση – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κυριακού
Μουσική Γιώργος Βούκανος
Σκηνικά – Κοστούμια Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί Γιώργος Δανεσής
Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη (Μαρία Στιούαρτ), Λουκία Παπαδάκη (Ελισάβετ)
Συμπρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Στέλιος Γεράνης, Νίκος Γιάννακας, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Λαμπρινή Λίβα, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Βύρων Σεραϊδάρης, Τίμος Τζάννες, Κώστας Τσιομίδης και Νίκος Χαλδαιάκης.
Παραγωγή: Διάχρονο Θέατρο – Μαίρης Βιδάλη
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 15, 10, 5 €
Παραστάσεις: έως Κυριακή των Βαϊων 2017

ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ - ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ

Διάχρονο Θέατρο
Πυθέου 50 – 52, Νέος Κόσμος, μετρό: Άγιος Ιωάννης έξοδος Κασομούλη τηλ: 210-7233.229
E-mail: [email protected]
http://www.diachrono-theatre.gr/

Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Ερρίκου Δέσποινα / τηλ:6944.613.607

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here